A baba első ételei, a baba etetése
A babát, amíg nem tud ülni ettőszékben, etethetjük ölben, babahordozóban, babakocsiban, pihenőszékben.
Az etetéshez fontos eszközök: almareszelő, kifőzéshez külön fazék, tányér, babakanál, kéziturmix. Mindig mossuk el alaposan az eszközöket, amivel készíjük az ételét, majd fertőtlenítsük.
Ha már elfogadja az első falatokat, lehet az adagot is növelni, amennyit megeszik szivesen, és az új ízeket folyamatosan be lehet vezetni.
7. hónapban: alma, őszibarack, burgonya, sárgarépa, sütőtök, a 7. hónap végén baromfimell, és a főzelékbe ajánlatos felváltva tenni egy kávéskanál olívaolajat és margarint
8-9 hónapban: meggy, cseresznye körte, dinnye, szőlő, gesztenye, cukkini, saláta, brokkoli, fehérrépa, cékla, zeller, spárga, tök, zölbab, zöldborsó héj nélkül
9.hónapban: szilva, főtt tojássárgája, natúr joghurt, túró
10. hónapban: borjúhús, zsírmentes sertés, heti 1x csirkemáj, szálkamentes hal, narancs, citrom
Ha megkezdtük a hozzátáplálást, adjunk a babának forralt vizet, gyümölcsteát citrommal, gyümölcslevet. Mézet a 12 hónaptól adjunk apránként adagolva az allergia elkerülésére.